بالا
پایین

انواع بینی و جراحی بینی

جراحی بینی می تواند جهت جنبه های درمانی و زیبایی صورت پذیرد.

جنبه های درمانی در موارد ناشی از شکستگی بینی ، انحراف شدید بینی و یا شکاف لب و کام مصداق دارد.

در بیماران با سابقه شکستگی بینی به علت انحراف شدید تیغه بینی و یا افتادگی غضروف های بینی راه هوایی بسته می شود که با جراحی بینی مشکل برطرف میگردد .

 deviation

در مواردی از قبیل بیماران شکاف لب و کام به دلیل انحراف شدید تیغه بینی بیماران نیازمند جراحی بینی می شوند.

post-cleft-rhino

بیماران با بینی استخوانی را در شکل می بینید.

ostekhabnik

در برخی از بیماران که نوک بینی آنها بزرگ و دارای پوست ضخیم می باشند در حقیقت افراد با بینی گوشتی هستند و در این بیماران عمل جراحی سخت تر صورت می پذیرد زیرا احتمال آنکه به درمان جراحی آنگونه که مد نظر بیمار و جراح می باشد کمتر پاسخ می دهند.

همانگونه که در شکل می بینید.

boxy-tip 

در برخی از بیماران که کاندید جراحی بینی هستند پره های بینی به سمت بالا کشیده شده است به این بیماران در اصطلاح پزشکی Retricted alae گفته میشود که در این بیماران غضروف های تحتانی بینی بسیار ضعیف می باشد در این گونه بیماران اغلب با پیوندهای غضروفی بینی ، نتایج درمانی عالی کسب میشود.

retracted-alae

در مواردی که بیماران دچار شکستگی بینی و از بین رفتن قسمت استخوانی بینی می شوند به جهت برقراری راه هوایی بیماران نیازمند جراحی بینی می شوند که در این موارد از پیوندهای غضروفی از نواحی سینه یا نواحی دنده های بدن استفاده می گردد.

post-trauma-with-costal-graft

در این موارد جراح باید حتما به تناسب با کلیه اعضای بدن منجمله تناسب بینی با اعضای صورت و هم چنین تناسب بینی با قد و هیکل بیمار توجه کند لازم به ذکر است که در زبان عامه بینی به تقسیم بندی گوشتی و استخوانی تقسیم می شود. البته تا حدودی این تقسیم بندی را با توجه به شکل بینی بیماران می توانیم به صورت علمی طبقه بندی کنیم .

بیمارانی که دارای استخوان ضخیم بینی و پوست نازک و غضروف های ضخیم هستند افرادی با بینی استخوانی طبقه بندی می شوند که در این بیماران تغییرات در شکل بینی بسیار راحت می باشد و جراح با تغییر در اسکلت غضروفی و استخوانی بیمار می تواند شکل مناسب را براساس کارهای انجام شده بدست آورد.

نکته : قابل توجه در خصوص جراحی های بینی خصوصا در مواقعی که جهت زیبایی صورت می پذیرد توجه کامل به تناسب اجزاء صورت با یکدیگر می باشد به عنوان مثال در بیمارانی که چانه عقب رفته دارند در صورتی که جراحی بینی تنهایی صورت پذیرد این بیماران به اصطلاح Birdface یا به عبارتی به صورت افراد دارای صورت شبیه پرندگان که منقار دارند خواهند شد و در نیجه جهت این بیماران حتما جراحی چانه که شامل جلو آمدن چانه جهت حفظ تناسب صورت می باشد حتما باید صورت پذیرد.

rhino-genio

توصیه هایی بعد از عمل جراحی بینی

توصیه هایی بعد از عمل جراحی بینی شامل :

1 – بهتر است از مصرف غذاهای جویدنی در هفته اول پس از عمل بینی پرهیز شود آب میوه طبیعی و سوپ بهترین غذا هستند .

2- گچ نگهدارنده استخوانهای بینی که به گچ بینی معروف می باشد از جنس فایبر گلاس است و معمولا یک هفته پس از عمل بینی توسط پزشک برداشته می شود.

3- در دومین یا سومین روز بهد از جراحی تامبون ها از بینی خارج میشوند و بیماران بایستس با استفاده از سرنگ 5cc بعد از در آوردن تامبون جهت شستشوی داخل بینی اقدام نمایند .

4 – دستورات دارویی پزشک معالج را دقیق و در زمانهای تعیین شده انجام دهید همانند مصرف آنتی بیوتیک و مسکن

5 – بعد از برداشت گچ باید بر روی بینی جهت حفظ فرم بینی چسب زده شود و تعویض چسب باید به صورت 2 بار در هفته توسط پزشک معالج ورت پذیرد. که این امر تا 2 ماه بعد از جراحی باید ادامه یابد.

6 - بعد از جراحی تا 3 الی 6 هفته از ورزش کردن باید خودداری شود و بعد از 8 هفته انجام ورزشهای سنگین ممانعت ندارد.

7 – حتما در 7 روز بعد از عمل سرتان را بالا تر از حد معمول قرار دهید که بدین منظور از 2 بالشت استفاده کنید.

8 - به کمر بخوابید . از خوابیدن به پهلو به جهت جلوگیری از صدمه به بینی پرهیز کنید.